Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknoloji Transfer Ofisi, yenilikçi fikirlere sahip olan girişimcilere destek olmaya devam ediyor. Bursa Uludağ TTO bünyesindeki ULUKOZA Programı ile çalışmalarını sürdüren Murat Avcı, TÜBİTAK 1512 BiGG ULUKOZA 2022/2 Yeşil Büyüme başlığı kapsamında destek almayı başardı.
BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin BİGG ULUKOZA Programı desteklediği Murat Avcı, “Elektrikli Bisikletler İçin Otomatik Şanzıman Geliştirilmesi ve İmalatı” isimli projesi sayesinde TÜBİTAK’tan 450 bin TL sermaye desteği almaya hak kazandı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, aldığı destekle ULUTEK Teknopark bünyesinde Tenes Teknolojileri Elektronik A. Ş. firmasını açan Avcı’yı ağırladı. Ziyarette Teknoloji Transfer Ofisi yöneticileri de hazır bulundu.
PROJE FİKİRLERİNE KAPILAR AÇIK
Üniversite olarak girişimcilere destek vermeyi sürdüreceklerini aktaran Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, hazırladığı proje ile TÜBİTAK’tan Yeşil Büyüme başlığı kapsamında destek almayı başaran genç girişimci Murat Avcı’yı tebrik etti. Teknoloji Transfer Ofisi’nin parlak fikirlerin hayata geçirilmesinde bugüne kadar çok kıymetli bir sorumluluk üstlendiğine işaret eden Rektör Kılavuz, BİGG ULUKOZA Programı ile sadece 2022 yılında toplam 11 projeye destek aldıklarının altını çizdi. Kılavuz; “Bu hepimiz için değerli bir başarıdır. Girişimcilik hayali olan, parlak proje fikirleri olan herkesi Teknoloji Transfer Ofisimizin bilgi birikiminden yararlanmaya davet ediyoruz. Ülkemiz ve milletimiz adına fayda sağlayacak fikirlerin destekçisi ve takipçisi olmayı arzu ediyoruz. Bizlere güvenen ve ekibimizin katkıları ile TÜBİTAK’tan destek almayı başaran girişimcilerimizi tebrik ediyor, prototip çalışmalarında da aynı başarıyı sürdürmelerini diliyoruz” şeklinde konuştu.
BİLİMSEL VE TOPLUMSAL FAYDA SAĞLAYACAK
Aldığı 450 bin TL’lik destek sayesinde çalışmalarına ULUTEK Teknopark bünyesinde açtığı şirkette devam edeceğinin bilgisini veren Murat Avcı ise projenin her aşamasında kendisine büyük bir destek veren Bursa Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi’nin tüm çalışanlarına teşekkür etti. Proje kapsamında prototip hazırlanması ve yatırımcılarla görüşülmesi noktasında da hızla yol aldıklarını kaydeden Avcı; teknolojik, çevreye duyarlı ve bilimsel ve toplumsal fayda sağlayacak özel bir ürün ortaya çıkarmaya gayret ettiklerinin altını çizdi.