ULUKOZA girişimcileri, ‘Akıllı Kaynak İzi Takip Sensörü’ projesiyle TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı’ndan faydalanmaya hak kazandı. Projeyle, kaynak robotlarının otomasyonu ve üretim hatlarındaki hataların minimize edilmesi amaçlanıyor.
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (Bursa Uludağ TTO) markası olan ULUKOZA bünyesinde çalışmalarını sürdüren girişimciler Dr. Nurettin Gökhan Adar ve Ali Yıldız, geliştirdikleri ‘Akıllı kaynak izi takip sensörü’ projesiyle TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı’ndan faydalanarak üniversite-sanayi iş birliğine katkı sunmayı hedefliyorlar.
ÜRETİMDE HATALAR MİNİMİZE EDİLECEK
Dr. Öğr. Üyesi Nurettin Gökhan Adar çalışmayla ilgili, “Bursa Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde görev yapıyorum. Firma ortağım Ali Yıldız ile birlikte TÜBİTAK desteği almaya hak kazanan bir çalışma yürütmekteyiz. Kaynak robotlarına yönelik endüstriyel bir ürün geliştiriyoruz. Ürünümüz sayesinde kaynak robotlarının otomasyonu ile üretimde insan faktörünü ve hataları minimize etmiş olacağız. Ülke olarak bu tür projeleri daha fazla destekleyip geliştirerek ve yüksek lisans, doktora öğrencilerimizi endüstriye adapte edip yüksek teknoloji ürünlerin üretimine ivme kazandırabiliriz. Çıktığımız yolda İnnosens Robot Teknolojileri olarak ülkemizin öncü, dünyanın aranılan firmaları arasında olmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.
PROJE, ULUKOZA İLE HAYATA TUTUNDU
Endüstriyel malzemelere ulaşımın nakit ve vakit açısından zorlu bir süreci beraberinde getirdiğini de kaydeden Adar, “Bunlara rağmen projemize güveniyoruz. Ürünümüz sayesinde kaynak prosesleri için yetişmiş eleman ihtiyacı minimize olacaktır. Ürünümüz hedef pazarı olarak başlangıçta KOBİ’leri tercih edeceğiz. Çalışmamız, başından beri ULUKOZA yetkilileri tarafından yakından takip ediliyor. Gerek mentor destekleri, gerekse de eğitimlerle projemize çok ciddi katkılar sundular. Sürecin sağlıklı ilerlemesi açısından büyük destek gördük. Bursa Uludağ TTO’nun, ULUKOZA’nın TÜBİTAK başvuru sürecindeki desteklerinde dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Life Bursa
https://www.lifebursa.com/bursa-haberleri/bursali-girisimcilerden-akilli-proje-482716
Bursa Basın
https://www.bursabasin.com/bursali-girisimciler-akilli-kaynak-izi-takip-sensoru-gelistirdi
EnBursa
https://enbursa.com/bursali-girisimcilerden-akilli-kaynak-izi-takip-sensoru.html
Söz Bursa
https://www.sozbursa.com/bursa/bursali-girisimcilerden-akilli-kaynak-izi-takip-sensoru-160222
T4 Haber
https://www.t4haber.com.tr/bursali-girisimcilerden-akilli-kaynak-izi-takip-sensoru/507216/
Hürriyet
Beyaz Gazete